Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Inceperea etapei de realizare a componentelor românești ale infrastructurii ESFRI DANUBIUS-RI: Hub-ul și Supersite-ul Delta Dunării

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice (INCDSB) a depus aplicaţia pentru proiectul aferent realizării Centrului Internaţional de Studii Avansate pentru Sisteme Fluvii – Mări – DANUBIUS-RO. Alături de partenerii săi din proiect, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare “Delta Dunării”- I.N.C.D.D.D.
Tulcea, Institutul de Geodinamică “Sabba S. Ştefănescu” şi 10 parteneri economici, INCDSB a aplicat pentru finanţarea următoarei etape a proiectului, etapă care presupune construcţia efectivă şi echiparea componentelor româneşti ale infrastructurii DANUBIUS-RI: Hub-ul şi Supersite-ul Delta Dunării. Infrastructura este planificată a fi operaţională la sfârşitul anului 2026.

Aplicaţia curentă este realizată în cadrul apelului de Sprijin pentru proiecte în domeniul tehnologiilor avansate prin crearea de hub-uri de inovare în domenii de interes strategic, în cadrul Acţiunii 1.2, Prioritatea P1. Susţinerea şi promovarea unui ecosistem de CDI atractiv şi competitiv în România a Programului POCIDIF, lansat de Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, împreună cu Autoritatea de Management pentru Programul Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021-2027, din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Mai multe detalii.