Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

Workshop-ul de Implementare a Programului Nucleu 2023-2026 și Prezentarea Inovațiilor din Programul Bioresgreen

INCDSB a avut onoarea de a participa la Workshop-ul de prezentare a stadiului de implementare din primele 18 luni ale Programului Nucleu 2023-2026, desfășurat la Bistrița în perioada 30-31 mai 2024, organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Programul Nucleu este principala componentă competițională de finanțare pentru institutele naționale de cercetare și dezvoltare aflate sub coordonarea Ministerului, promovând inovația și excelența în cercetare.

INCDSB a fost reprezentat de Directorul General Mihaela Păun și de Simona Lițescu, directorul Programului Nucleu. Programul Bioresgreen se axează pe dezvoltarea de soluții integrate pentru valorificarea circulară, durabilă și sigură a resurselor biologice, contribuind la furnizarea de cunoștințe avansate și produse inovatoare cu valoare adăugată, utilizând tehnologii verzi (GREEN) pentru a sprijini sistemul bioeconomie-mediu-sănătate.

De asemenea, programul coordonat de Simona Lițescu are ca scop dezvoltarea unui sistem integrat și inovator, care cuprinde strategii sustenabile de valorificare a resurselor naturale, contribuind la menținerea biodiversității, la sănătatea populației și la reducerea impactului asupra mediului. Elementele cheie ale acestui program includ gestionarea inteligentă a reziduurilor, controlul securității alimentare, precum și monitorizarea și remedierea mediului, abordând domenii strategice precum bioeconomia, materialele funcționale avansate și eco-tehnologiile.

Pentru mai multe informații despre Programul Nucleu BIORESGREEN implementat de INCDSB, vă invităm să vizitați site-ul programului la https://bioresgreen.ro. INCDSB rămâne un pilon al cercetării și inovației, contribuind la progresul durabil și la valorificarea resurselor în beneficiul societății.