Technology Transfer Center
Description
The Centre for Technology Transfer (CTT) was established as a department within the National Research and Development Institute for Biological Sciences by Order of the Minister of Research, Innovation Development and Digitisation no. 20324/2023. It is accredited as of August 2024 as an entity of the RENITT infrastructure according to MCID order no. 21273/30.07.2024 for the fields of Agriculture, Food and Nutrition and Biomedicine/Health. CTT has as a major objective to increase the competitiveness of regional enterprises in the field of Bioeconomy and to stimulate the regional economy by promoting innovation and expertise accumulated in the institute...
Mission
CTT-BINNOTEH aims to strengthen the collaboration between INCDSB and various economic entities, centres, research institutes and universities, with the aim of facilitating technology and knowledge transfer. The CTT-BINNOTEH will play a key role in building strategic partnerships, bringing together and integrating entrepreneurial knowledge fragmented and unevenly distributed among different organisations to contribute to solving major needs facing society, thus supporting sustainable development. The BINNOTEH CTT will ensure the efficient management of intellectual property assets, broker the transfer of knowledge, products and technologies to the business environment and society, generating additional sources of income to support long-term research and innovation.
Vision
BINNOTEH Technology Transfer Centre aims to become a reference model in innovation and technology transfer, promoting excellence, collaboration and a positive impact on society.
CTT BINNOTEH aims:
- Identifying and analysing technology transfer needsThe INCDSB's main areas of activity (Agriculture, Food and Nutrition, Biomedicine and Health) as well as in the institute's specific niche areas. This will include a regular assessment of the in-house capabilities, infrastructure and portfolio of available technologies, with a view to continuous upgrading and ensuring market competitiveness.
- Identifying technological and market opportunitieswith an emphasis on exploring new areas with innovative potential. The aim will be to broaden the knowledge and technology portfolio in order to stimulate innovation and contribute to the development of real-market solutions.
- Developing effective intellectual property protection policiesproviding a clear and up-to-date legal framework to protect innovations and facilitate the patenting and licensing process. CTT BINNOTEH will continue to provide legal support to researchers to commercialise research results.
- Improving marketing strategy of INCDSB to attract more collaborations and licensing agreements with interested companies, aiming to increase the technological contribution to the organisation's budget. The licensing strategy will be oriented towards a more efficient commercialisation of available technologies, thus responding to market needs.
Tehnologii
Service | |||
---|---|---|---|
know-how
Metodă analiză kuwanona din Morus alba |
|||
DescriptionMetoda cromatografica de lichide de înaltă performanță cu detecție diode array pentru identificarea şi determinarea cantitativă a compusului Kuwanon G din Morus alba. |
|||
know-how
Procedura de control proces de fabricație bautură funcțională pe bază de suc de măr |
|||
DescriptionParametrii critici, generali şi specifici, pentru procesul de fabricație bautură funcțională pe bază de suc de măr. |
|||
know-how
Metoda validată, analiza HPLC-PDA silimarina |
|||
DescriptionMetoda de analiză HPLC-PDA, dezvoltată şi validată, poate fi aplicată la determinarea şi cuantificare componentelor de silimarină din extracte de armurariu obținute prin diferite procedee de extracție. |
|||
know-how
Metoda electroforetică (MECK) pentru separarea și detecția polifenolilor din extracte hidroalcoolice de Aesculus Hippocastanum |
|||
DescriptionMetoda de electroforeză capilară MECK (cromatografie electrocinetica micelara) pentru separarea și detecția polifenolilor din extracte hidroalcoolice de Aesculus Hippocastanum. |
|||
tehnologie
Tehnologie de obținere suc măr ȋmbogățit cu complex polifenolic (bautură funcțională) |
|||
DescriptionBautura funcțională este rezultată din suc de mere pasteurizat cu adaosuri ȋn diferite proporții, de nutraceutice cum sunt: acidul clorogenic și quercitrozida, vitamine care transmit ȋnsușirile lor senzoriale și valoarea alimentară. |
|||
tehnologie
Tehnologie de extracție accelerată cu solvenți pentru polifenoli și flavonoide din măceș |
|||
DescriptionExtracţia accelerată cu solvenţi se bazează pe utilizarea temperaturii şi presiunii înalte pentru a accelera cinetica dizolvării şi a desface legăturile de interacţie analit- matrice. Pentru extracția polifenolilor și flavonoidelor din măces sistemul de extracţie lucrează la presiune de 1500 psi, temperatura de 50°C și timpi de extractie ajustaţi pentru a se asigura extracţia optimă. |
|||
tehnologie
Tehnologie de obținere extract gliceric de Rosa cannina și Propolis |
|||
DescriptionExtracția compușilor biologic activi din pudră de fructe de Rosa Canina și propolis s-a realizat ȋn vase de extractie, prin macerare la temperatura camerei, cu agitare discontinuă. Pentru extracție s-a folosit glicerină de o anumită concentrație care permite obținerea unui extract gliceric fără riscul de a dezvolta ciuperci microscopice. |
|||
tehnologie
Tehnologie de recuperare principii active antioxidante hidrosolubile utilizând surse laser |
|||
DescriptionActivităţi de execuţie necesare pentru extracţia cmpușilor activi hidrosolubili cu proprietati antioxidante din diferite materiale vegetale, utilizand surse laser (1270 nm și 1550 nm). |
|||
tehnologie
Tehnologie de recuperare principii active antioxidante lipolubile utilizând surse laser |
|||
DescriptionActivităţi de execuţie necesare pentru extracţia compușilor activi liposolubili cu proprietati antioxidante din diferite materiale vegetale, utilizând surse laser (1064 nm). |
|||
tehnologie
Tehnologie extracție asistată de microunde pentru recuperarea polifenolilor din șrot de camelina |
|||
DescriptionProces tehnologic de extracție asistată de microunde a polifenolilor din reziduu de primă presă obținut din Camelina sativa folosind un amestec de alcooli. |
|||
tehnologie
Tehnologie pentru obținerea de extracte din plante medicinale și aromatice |
|||
DescriptionDezvoltarea unei tehnologii pentru extracții solid-lichid (instalatie tip Soxhlet) |
|||
tehnologie
Tehnologie pentru obținerea uleiurilor volatile din plante medicinale și aromatice |
|||
DescriptionDezvoltarea unei tehnologii NeoClevenger pentru obținerea fracțiunilor volatile din plante |
|||
tehnologie
Biomaterial compozit poros cu proprietăți de stimulare a regenerării țesutului dermic |
|||
DescriptionDezvolatare biomaterial compozit poros cu compoziție nouă de produs spongios, conditionat prin liofilizare în condiții optime care facilitează infiltrarea celulelor specifice țesutului dermic lezat în structura sa alveolară |
|||
produs
Compoziție naturală cu proprietăți biopesticide pe bază de amestec optimizat de hidrosoli |
|||
DescriptionCompoziția naturală cu proprietati pesticide constă într-un amestec optimizat de hidrosoli (ape florale) cu sau fară adaos de uleiuri esențiale în cantitate minimă și un agent surfactant |
|||
produs
Preparat natural cu proprietăți antifungice de tip emulsie apă în ulei |
|||
DescriptionPreparat natural pe bază de ape florale din plante aromatice, adjuvant uleios și agent surfactant |
|||
produs
Peptide bioactive obținute din hidrolizat enzimatic de colagen din deșeuri de pești de apă dulce |
|||
DescriptionPeptide bioactive obținute prin hidroliza enzimatică a hidrolizatul de colagen |
|||
produs
Formulări lipozomale ale compozițiilor sinergice de polifenoli și polizaharide |
|||
DescriptionFormularea lipozomală are o compozitie de lipozomi din lecitina din soia care incapsulează compoziția sinergică de polifenoli, polizaharide și glicerol |
|||
produs
Compoziție pe baza de componente ceramice și naturale pentru regenerare osteocondrală |
|||
DescriptionFormule de hidrogeluri compozite pe bază de componente ceramice și naturale pentru regenerarea defectelor osteocondrale: bioceramici îmbogățite cu siliciu (hidroxiapatită-siliciu, fosfat tricalcic-siliciu și akermanit), combinate în raport optim cu macromolecule de tip polipeptide naturale (gelatina), polizaharide (condroitin sulfat și acid hialuronic), extrase din matricea extracelulară a țesuturilor conjuctive și flavonoide (icariin sau quercetin) |
|||
produs
Baton proteic – aliment funcțional |
|||
DescriptionProdus cu compoziție sinergică de polifenoli și polizaharide nanoformulată, pomace de fructe de pădure (afin, merișor, cătină, coacăze), sâmburi de caise, semințe de chia, alune, unt de cacao, masă de cacao, sirop de malț, miere de albine, ulei de cocos |
|||
know-how
Metoda simplă de determinare autenticitate produse apicole (miere) prin determinarea 5 hydroxymetilfurfural (HMF) |
|||
DescriptionDeterminare cantitate HMF prin metode spectrometrice |
|||
know-how
Verificarea condițiilor minime de calitate ale unor extracte vegetale utilizate pentru formulari cosmetice |
|||
DescriptionDeterminarea parametrilor organoleptic al extractelor: aspectul, mirosul și culoarea și identificarea și cuantificarea claselor de principii active |
|||
know-how
Formularea bazei pentru obținerea de produse cosmetice de tip crema |
|||
DescriptionAsigurarea bazei de formulare pentru obținerea de crème cosmetic utilizand emulsii mediu lipofil/medii apoase |
|||
know-how
Elaborare oferte de tehnologii |
|||
DescriptionFormularea unor oferte de tehnologii către mediul antreprenorial pentru intensificarea transferului de cunoștere și de tehnologii către parteneri industriali |
|||
tehnologie
Procedeu de obținere a unei compoziții naturale cu proprietăți biopesticide |
|||
DescriptionProcedeu de obținere a unui nou produs biopesticid pe baza de formule optime de amestecuri de hidrosoli obtinuți prin hidrodistilare cu antrenare de vapori |
|||
tehnologie
Procedeu de obținere a unui preparat antifungic de tip emulsie |
|||
DescriptionProcedeu de obținere a unui nou produs biofungicid pe baza de formule optime de amestecuri de hidrosoli obtinuți prin hidrodistilare la reflux |
|||
tehnologie
Procedeu de obţinere a unui hidrogel compozit destinat regenerării osteocondrale |
|||
DescriptionRealizarea unui hidrogel compozit reticulat pe bază de Si-bioceramici, gelatină și polizaharide îmbogățit cu compuși bioactivi de tip flavonoide (icariin sau quercetin). |
|||
tehnologie
Procedeu de obținere a unui biomaterial compozit poros cu proprietăți de stimulare a regenerarii țesutului dermic |
|||
DescriptionProcedeu de obținere a produsului compozit pe baza de biopolimeri și polimeri naturali, asociați în raport optim |
|||
tehnologie
Tehnologie de hidroliză enzimatică a colagenului solubilizat din deșeuri de pești de apă dulce |
|||
DescriptionExtracția colagenului din deșeuri de pești de apă dulce se realizează prin metoda enzimatica cu pepsina, în condiții specifice. |
|||
tehnologie
Tehnologiei de obtinere a fainii de peste |
|||
DescriptionFaina de peste se obține in urma extracției colagenului din deșeuri de pești de apa dulce prin hidroliza enzimatică cu pepsină |
|||
tehnologie
Procedeu de biorafinare a fluxurilor laterale rezultate din comercializarea ciprinidelor |
|||
DescriptionProcedeul se refera la o biotehnologie extractivă integrată, din fluxurile laterale (solzii, pielea și oasele peștilor) ale comercializării ciprinidelor în stare proaspătă |
|||
tehnologie
Tehnologie de obținere a unui amestec de polifenoli și polizaharide cu proprietăți antioxidante utilizabil în industria alimentară |
|||
DescriptionTehnologia de obținere a unui amestec de polifenoli și polizaharide cu proprietăți antioxidante din extracte de pomace de fructe de padure și pudră de chia pentru utilizare în industria alimentară. |
|||
tehnologie
Tehnologie obținere senzor electrochimic pe bază de ferocenmetanol pentru determinarea hidroperoxizilor lipidici din probe de ulei vegetal |
|||
DescriptionConstrucția unui instrument electrochimic, analitic fiabil, simplu de utilizat și cu preț redus pentru monitorizarea modificărilor oxidative ce pot apărea în produsele alimentare |
|||
tehnologie
Metoda de extracție asistată de microunde pentru carotenoide din material vegetal |
|||
DescriptionProtocolul de extracție este aplicat pentru izolarea de carotenoizi: β-caroten, luteina, licopen din material / reziduuri vegetale (legume și fructe bogate în principii active de tipul celor mentionate anterior) |
|||
tehnologie
Tehnologie de extracție și prelucrare tescovina din mere |
|||
DescriptionTehnologie de extracţie accelerată cu solventi, eficientă în recuperarea unor complecși polifenolici din tescovina de mere rezultată din prelucrari primare (obținere suc mere) |
|||
tehnologie
Tehnologie extracție accelerată cu solvenți pentru extracția silimarinei din semințe de armurariu |
|||
DescriptionTehnologie de extractie asistată de solvenți, optimizată şi validată, pentru compuşii de interes, componenți ai silimarinei, din material vegetal – făină de armurariu |
|||
tehnologie
Tehnologie obținere fitozomi lecitina - extract de măceș (normalizat quercetin) |
|||
DescriptionTehnologie aplicabilă pentru obținerea de fitozomi utili în creșterea biodisponibilității unor compuși activi cu solubilitate limitată |
|||
tehnologie
Tehnologie de realizare a unui imunosenzor impidimetric pentru determinarea micotoxinelor |
|||
DescriptionRealizarea unui imunosenzor impidimetric construit pentru determinarea unor contaminanți de tip micotoxine din produse alimentare |
|||
tehnologie
Tehnologie de construcție a unui biosenzor amperometric pentru determinarea conținutului de polifenoli metoxi-substituiți din extracte de fructe de pădure cu un conținut mare de antociani |
|||
DescriptionTehnologii de obținere de instrumente de analiza customizate, dedicate unor aplicații specifice cum este determinarea conținutului de polifenoli metoxi-substituiți din extracte de fructe de pădure și a protocolului de masură |
|||
tehnologie
Tehnologie extracție asistată de microunde pentru recuperarea polifenolilor din srot de Camelină |
|||
DescriptionDezvoltare tehnologii (extracție in microunde) de recuperare a polifenolilor din reziduu de Camelină |
|||
tehnologie
Tehnologie de extractie accelerată cu solventi pentru recuperarea vitaminei e si a acizilor grasi din srot de camelina |
|||
DescriptionActivităţi de execuţie necesare pentru extractia vitaminei E si a acizilor grasi din reziduuri vegetale |
|||
tehnologie
Tehnologie de extracție antociani și antocianidine din tescovina din struguri |
|||
DescriptionTehnologii eficiente de recuperare a unor antociani, utilizabili ca aditivi de culoare, respectiv ca și conservanți naturali și ca antioxidanti din tescovina struguri rezultată din prelucrari primare |
|||
tehnologie
Tehnologie obtinere fitozomi lecitina - extract de armurariu (normalizat silibin) |
|||
DescriptionTehnologie aplicabilă pentru obtinerea de fitozomi utili în cresterea biodisponibilitatii unor compusi activi cu solubilitate limitata cum este silimarina |
|||
tehnologie
Tehnologie de fabricație biosenzor amperometric pe baza de lacaza utilizand suporturi conductive comerciale |
|||
DescriptionDezvoltarea unei tehnologii de fabricație a unor instrumente de masura de unică folosință pentru analiza de screening a conținutului de polifenoli din diferite extracte din material vegetal (plante-radăcini, frunze, fructe etc; subproduse rezultate din procesarea industrială a plantelor) |
Membri
Projects
Name | data |
---|