Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

A 7-a Conferinta de Ecologie si Chimie Mediului 2022

In perioada 3-5 martie 2022 a avut loc A 7-a Conferinta de Ecologie si Chimia Mediului 2022 (EEC-2022, http://eec-2022.mrda.md/ ) la Chisinau, Republica Moldova.
Conferința a fost un eveniment internațional important care a atras oameni de știință, cercetători, ingineri, experți și studenți din 30 de țări. Conferința a fost organizată în condiții foarte bune și, în opinia noastră, și-a atins scopul de a promova cooperarea și comunicarea și schimbul de experiență între oameni de știință din diferite părți ale globului.
Prin temele abordate, conferința a fost în concordanță cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă stabilite de ONU până în 2030 și cu faptul că liderii mondiali au afirmat că sunt „Hotărâți să protejeze planeta de degradare”.
Conferinta a fost organizata de Societatea de Chimie a Republicii Moldova, Institutul de Chimie Facultatea de Chimie si Tehnologie Chimica si Departamentul de Chimie Industriala si Ecologica a Universitatii de Stat din Republica Moldova “N. Testemitanu”, Universitatea de Medicina si Farmacie , Asiociatia Cercetatorilor Moldoveni, Institutul de Ecologie si Geografir si Universitatea de Politici Europene si Studii Economice “C. Stere”.
Programul evenimentului il puteti vedea aici
In 4 martie 2022 Sesiunea E-1 “ECOLOGICAL AND ENVIRONMENTAL CHEMISTRY WITHIN THE KNOWLEDGE TRIANGLE: RESEARCH-EDUCATION-INNOVATION au fost prezentate comunicari din partea INCDSB:

  • “SINERGIES AND COLLABORATION OPORTUNITIES IN RESEARCHEDUCATION-INNOVATION FOR RIVER-SEA SYSTEM” M. E. Sidoroff, M. Paraschiv, I. M. Tusa, C. Itcus, M. Paun, Gh. Duca, Romania
  • “ECOPHYSIOLOGICAL AND LIFE-HISTORY ADAPTATIONS OF GAMMARUS BALCANICUS (SCHÄFERNA, 1922) IN A SINKING-CAVE STREAM FROM WESTERN CARPATHIANS (ROMANIA)” O. Pacioglu, I. M. Tușa, M. Sidoroff, D. Florea, G. Gavril, C. Ițcuș, Romania
  • “PHYSICO-CHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL ASSESSMENT OF WATERS AND SEDIMENTS FROM DANUBE DELTA”, Corina Itcus, Iris Tusa, Octavian Pacioglu, Daniela Florea, Georgiana Gavrila, Manuela Sidoroff, Cristian Coman