Mergi la conținut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice

OP

Octavian Pacioglu

CS II - Bioinformatică

Biografie

Sunt de profesie biolog, specializat în ecologie acvatică. În urmă cu aproape două decenii, am lucrat ca biolog la Administrația Națională “Apele Române” și apoi am devenit asistent cercetare la Institutul de Speologie “Emil Racoviță”. Această perioadă a reprezentat o etapă de ucenicie în hidrobiologie și mi-a deschis calea către o fascinantă carieră în domeniul cercetării acvatice.

Experiența academică a continuat cu o bursă de doctorat la Universitatea Roehampton din Londra, Marea Britanie, unde am explorat impactul eutrofizării și colmătării cu sedimente fine asupra habitatelor hiporeice. După finalizarea doctoratului, am continuat ca cercetător postdoctorand în Germania, in cadrul unui proiect axat pe impactul ecotoxicologic al sărurilor de aluminiu asupra faunei lacustre. Apoi, am călătorit înapoi în Marea Britanie pentru cel de al doilea postdoctorat, la River Laboratory, o statiune de cercetare afiliata Queen Mary University of London, unde am lucrat în cercetarea rețele trofice din râuri.

Din anul 2019 m-am alaturat echipei de cercetatori din cadrul INCDSB. De atunci si pana in prezent am fost implicat în mai multe proiecte de cercetare axate pe ecologia pesterilor, Delta Dunării și experimentele de ecotoxicologie. Colaborările cu alte departamente interne din institute, dar și cu instituții naționale și internaționale mi-au oferit posibilitatea de a contribui semnificativ la înțelegerea in profunzime a ecosistemelor acvatice.

Publicatii

Publication Authors Date